sobota 7. února 2015

Emily si v šátku lebedí!

Zprvu jsem tvrdila, že Emily nosit v šátku rozhodně nebudu.
Hrozně jsem se totiž bála, že mi vypadne.
Ale jak se ukázalo, stačí šátek správně uvázat a je to!


Navíc je to opravdu pohodlné a příjemné.
Pro miminko, které slyší matčino srdce (stejně jako když bylo v bříšku), i pro maminku, kterou pak nebolí ruce ani záda, protože váha se rozloží.

Nejprve mi instruktáž dala moje švagrová a pak jsem ještě koukla na pár videí.
Existuje spousta metod, já zatím používám jednu z nejzákladnějších.
Pokud máte doma mrňouse, kterého byste taky chtěli nosit, mrkněte na tohle video. Paní popisuje vázání velice pochopitelně.


Co se týká vhodnosti umisťování dětí do šátku a jejich zdraví. Přední čeští pediatři se shodují, že nemají žádné námitky proti tomuto způsobu nošení. Samozřejmě je nutná vhodná poloha (kolínka by měla být minimálně stejně vysoko jako zadeček, lépe ještě výš atd.).
Dítě by v něm také nemělo trávit až moc času bez možnosti protažení se.

Hodně informací naleznete na www.nosenideti.cz.

Mějte hezký víkend!

2 komentáře:

  1. Sluší Vám to, holky! To je elastický šátek? Stelinka zatím šátku moc na chuť nepřišla, resp. doma jo, ale venku se vzpírá, myslím, že jí vadí ta kombinézka, na jaře to bude lepší.
    Adélka nejvíc ocenila šátek tak cca od šesti měsíců do 1.5 roku To jsem často nakonec tlačila prázdnej kočárek a měla dítě zašátkované. V tom věku nějak nechtěla jezdit ale nosit. Naštěstí jsem vespod kočárku měla vždycky pohotovstně šátek, takže jsem ji přivázala a bylo.
    Jinak pěkná vázací videa má Vonzino. Kdysi jsem se podle nich učila vázat. https://www.youtube.com/watch?v=3McvFdSySJ4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, úplně jsem zapomněla odepsat, omlouvám se. Elastický je trochu :) Emily je tam moc spokojená, jen se mi někdy stane, že jí jedna nožka sklouzne níž a musím ji rovnat, aby neměla křivě zádíčka. Děkuji za tep na stránky.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...