pondělí 6. května 2013

Od blondýny přes zrzku až po zlato-hnědo-blonďatou, kterou foťák mění v měděnou

Mám ráda změny a jednou za čas mě chytí záchvat, při kterém nutně potřebuju změnu barvy vlasů. Říká se, že ženy mění vlasy, když mění chlapa. Já jsem tedy změnila pouze ten účes, muže si ponechávám :D
Výchozí barvou byla několik let odbarvovaná velmi světlá blond. Protože byly vlásky už dost zničené, vydala jsem se ke kadeřnici, které jsem vysvětlila, že jsem zatoužila býti zrzkou. Dopadlo to všelijak...


Kadeřnice mi udělala krásnou zrz, jen u konečků mi to tolik nechytilo a měla jsem takové rezavé ombré :) Bylo to fajn... do prvního umytí. Bohužel přebarvit opakovaně odbarvovanou blond není jednoduché a krásná zrzavá se po prvním umytí změnila v ryšavou s blond konečky. Nic moc... A tak jsem vzala iniciativu do svých rukou a začala s domácím barvením. Radost z hezky výrazné barvy vždy po prvním umytí vystřídalo zklamání. A to nemluvím o kvalitě vlasů, která šla samozřejmě hodně dolů... chuděrky.

Barvila jsem několikrát, až se mi z toho ta zrzavá přestala líbit :D A tak jsem se rozhodla pro novou změnu a řekla jsem si, že si dám světle hnědou. Napatlala jsem tedy barvu a těšila se, jak ze mě bude brunetka. Ovšem po usušení jsem zjistila, že je ze mě „konečně" opravdová zrzka a tentokrát se to navíc přestalo smývat...


Nechala jsem vlasy pár týdnů odpočinout a vyzkoušela jsem Perfect Mousse odstín Pralinka (750). Konečně jsem docílila něco mezi světlou hnědou a tmavou plavou. Tu teď udržuju šamponem od Palette (321 středně plavá) a jsem spokojená :) 

I když je pravda, že foťák tu zrz pořád hodně vytahuje. Snažila jsem se barvu co nejlépe zachytit, ale úplně to nejde. Hodně také záleží na monitoru.

A co vy? Máte také rádi změnu? Jak moc experimentujete s barvou svých vlasů?

1. umělé osvětlení, 2. sluníčko, 3. normální denní světlo v místnosti









5 komentářů:

  1. na slniecku vyzera tvoja farba skvelo! vemi sa mi pacia taketo odtiene, tiez som raz neodolala a podstupila som odfarbenie, vlasky to riadne schytali:) teraz radsej ostavam pri takej hnedo cerveno so zrz odleskami a hlavne davam setrne farby!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Po těch barvách se mi hodně třepí konečky, tak zkouším různé masky... i když samozřejmě nejlepší je zastřihnutí. Abych je trochu ušetřila, udržuju barvu právě šamponem :) Přeji, ať se vlásky brzy uzdraví :)

      Vymazat
  2. Já ti tak rozumím!
    TAKY jsem se narodila jako blondýnka :-)

    Jednou, bylo to dávno, odvedla jsem dcerku do baletu - a za dvě hodiny ji našla na ulici. Že prý zlobila, sdělila mi paní baletní učitelka. Vysvětlila jsem jí od plic, co si myslím a způsobu potrestání u dítěte ve věku 6 let a o zodpovědnosti, co má pedagog za svěřenou osobu. Poděkovala jsem nahoru, že se nic nestalo - ale opravdu moc jsem se zlobila, z toho leknutí a vědomí, co se vše mohlo stát.

    Později odpoledne jsem šla ke kadeřnici - a ona nemohla a čekal mne místo ní kadeřník. Ještě jsem byla rozehřátá z toho lapsusu baleťačky - a nikdy jsem ještě neměla kadeřníka - a tak, když se zeptal, co chci - dala jsem si ve 31 letech poprvé změnu barvy - a rovnou výrazný červený mahagon.

    Nebylo to špatné, když jsem upravila líčení i oblečení - ale výrazná barva se rychle okouká a taky podléhá vymývání (přesně, jak píšeš) - a potom to už nevypadá tak dobře. Je to o tom - buď ničit vlasy častějším barvením - nebo.. Takže jsem stejně jako ty "šla" po nějakém čase do hnědé :-)

    Jednou jsem při barvení nějak zapoměla na čas - a místo hnědé byla černá. Ale nevadilo mi to. V dětství jsem si s klukama hráli na indiány - a oni mne nechtěli nechat hrát Nšo-či, protože nemám černé vlasy. A teď jsem je měla!

    Zase upravit líčení a oblečení - a užívala jsem si to. Všimli jste si, že na černovlásce vypadají hezky i velmi výrazné barvy, které blondýnce už moc nesvědčí? Navíc jsou černé vlasy a zelené oči pěkný kontrast ;-)

    Asi před rokem jsem měla pokus vrátit se ke "své" barvě.. ale nějak se už v té blond necítím. A tak mám postupně zase hnědou. Ovšem - vím, že s přibývajícím věkem má žena vlasy raději zesvětlovat. Každých deset let aspoň o odstín.
    Tak uvidíme, co bude dál :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Kvalitní, jak se toto dá dát dohromady? :-)
    Jednou bych chtěl zvládnout něco stejného.

    Feel free to visit my blog :: co k narozeninam

    OdpovědětVymazat
  4. Jakým způsobem jsi to vymyslel, vypadá to bombasticky!


    Here is my web page - dárek na vánoce

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...