pondělí 29. února 2016

Vaření (nejen) pro nejmenší: Pohanková svačina s ovocem

Myslím si, že nejlepší kombinací je dobré + zdravé.
Co říkáte?
Proto pro vás mám tip na skvělou snídani nebo svačinku, která bude chutnat malým i velkým.


Co budete potřebovat?

  • hrnek pohanky
  • ovoce (třeba jedno jablko a banán)
  • tři lžíce zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
  • špaldový sirup
  • můžete přidat i oříšky



Jak na to?

Nejprve si připravte pohanku. Do malého kastrůlku nalijte vodu a přiveďte ji k varu.
Až začne vřít, vypněte sporák, sundejte z něj hrnec a počkejte, až voda malinko vychladne.
Pohanka by totiž neměla projít varem, protože pak se v ní zbytečně ničí prospěšné látky.
Nasypte do vody opláchnutou pohanku, přikryjte hrnec pokličkou a zabalte ho do utěrky.
Nechte cca 10 minut.
Mezitím si nakrájejte ovoce na malé kousky.

Pohanku přeceďte, přidejte ovoce a tři lžíce smetany.
Nakonec oslaďte sirupem dle vlastní chuti.


Mňam!

2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...