středa 2. března 2016

Vaření (nejen) pro nejmenší: Datlové placičky ze tří druhů vloček

Na cesty nebo i na uzobávání doma je vždycky dobré mít nějakou dobrotu.
Obchody sice nabízejí různé dětské sušenky, ale když se někdy ze zvědavosti dívám na jejich složení, často mi nejde do hlavy, že to opravdu někdo kupuje. Sama tyto věci vracím do regálů a opět se utvrzuji v tom, že domácí je prostě domácí.
Dnes mám pro vás tip na datlové placičky ze tří druhů vloček.
Chutnají skvěle a jsou měkké, takže se dobře baští i dětem, kterým teprve dorůstají zubiska.



Co budete potřebovat?

  • banán
  • 2 hrnky mléka
  • datlový sirup
  • kypřicí prášek
  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 1/4 hrnku pohankových vloček
  • 1 hrnek ječných vloček
  • vajíčko



Jak na to?

Nejprve rozmixujte ovesné a pohankové vločky a vysypte je do misky.
Do mixéru nalijte mléko z jednoho hrnku a nalámejte do něj banán. Rozmixujte a směs přilijte k rozmixovaným vločkám. Přidejte druhý hrnek mléka a ječné vločky. Promíchejte a nechte odstát v lednici (klidně i dvě hodiny), aby se vločky nacucaly.
Následně směs ještě sceďte přes sítko, ať není těsto příliš tekuté.
Přidejte datlový sirup (dle chuti), kypřící prášek a vajíčko.

Plech si vystelte pečicím papírem a lžící na něj dávejte těsto. Počítejte s tím, že se při pečení ještě  trochu roztáhne.
Pečte asi 10-15 minut na 180 stupňů (hlídejte, každá trouba peče jinak).

Když jsou hotové, nesundávejte je hned z papíru. Nechte je trochu zchladnout, jinak se vám budou rozpadat.
Abyste ale nemuseli čekat s další várkou, stačí si někam přehodit pečící papír s upečenými placičkami a na plech dát nový.


Přeji vám krásný den!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...