úterý 28. ledna 2014

Znáte zelené potraviny?

Ne, nemyslím potraviny, které zezelenaly plísní. Jde o ty, mezi které patří hlavně chlorella a ječmen.
Zelené potraviny se obecně dostávají do širokého povědomí a je to dobře, protože jsou opravdu hodně zdravé, navíc můžou pomoci při hubnutí. Působí jako antioxidanty a obsahují vlákninu, která je důležitá například pro prevenci rakoviny tlustého střeva, dále také aminokyseliny, vitamíny, stopové prvky, minerály i chlorofyl.
Možná si říkáte, že nejste rostlina, abyste potřebovali chlorofyl. On má ale protizánětlivé účinky, proto se používá také v kosmetice, třeba do mastiček. Takže jeho přínos pro tělo je jasný.
Nebojte se nezezelenáte :) 

Některé zdroje dokonce uvádějí, že jedna lžička ječmenu dodá organismu tolik prospěšných látek jako dvě brokolice.

Zdroj: http://www.deviantart.com/art/Broccoli-340312615.

O co vlastně jde?
Tabletky chlorelly se vyrábějí ze sladkovodní řasy, prášek ječmene, který se rozpouští ve vodě, je zase vylisovaná a následně usušená šťáva z listů mladého ječmene.
Dalšími potravinovými doplňky, které spadají do této kategorie, jsou například produkty z červené řepy.

Chlorella nebo ječmen... nebo obojí?
Chlorella omlazuje, čistí a zásobuje tělo potřebnými látkami, podporuje trávení, působí jako prevence proti rakovině, pomáhá v metabolismu cukrů, vylepšuje spánek, paměť i myšlení, snižuje cholesterol a zvyšuje imunitu.

Ječmen pomáhá při kardiovaskulárních onemocněních, zpomaluje stárnutí buněk, pomáhá v boji s nadváhou, reguluje cholesterol, zlepšuje myšlení, paměť i spánek, pomáhá při astmatu, je prospěšný pro pacienty s chudokrevností a léčí některá onemocnění kůže.

Účinky chlorelly i ječmene jsou opravdu úžasné. Asi není od věci zkombinovat oboje. Navíc oba produkty jsou vhodné i pro děti, kterým nejen posílí zdraví, ale také pomůžou v procesu růstu a vývoje.
Na druhou stranu bychom pořád neměli zapomínat na bohatou stravu plnou zeleniny, ovoce a luštěnin. Zobání tabletek a pití rozpuštěného prášku je sice dobrá a rychlá metoda, ale kvalitní jídlo je podle mě úplný základ.


Máte se zelenými potravinami nějaké zkušenosti?

Přeji vám pěkný den!

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...