úterý 3. prosince 2013

První stopy vánoční výzdoby

Máme za sebou první adventní neděli. Bylo tedy potřeba trochu zkrášlit domov a naladit ho do vánoční nálady.
O víkendu jsme se s mojí báječnou mamkou pustily do kreativní tvorby. Bohužel jsem nějak pozapomněla nafotit všechna díla, přináším tedy aspoň ta svoje.

Nejdřív jsme dělaly věnce. Myslela jsem si, že je to mnohem náročnější. Klasický slaměný korpus jsme si obalily větvičkami. Vázaly jsme to pomocí provázku, někdo používá drátek. Asi je to jedno, hlavní je, dávat větvičky ze všech stran, aby korpus ani provázek nebyly vidět.

Větve můžete použít různé, samozřejmě je ideální vybrat ty, co hned nepadají, aby věnec vůbec do Vánoc vydržel.
Zdobení je pak už jen na vás. Máme byt do krémové a bílé barvy a k tomu se hodí zlatá. Takže jsem použila zlaté svíčky a mašličku. A protože mám ráda jednoduchost, dala jsem na to už jen pár drobností (skořici, šišku, badyán, ořech a cosi z kupované potpourri).

V Tescu jsem narazila na sprej s drobnými zlatými třpytkami. Není to nic kýčovitého, je opravdu jen jemný. Hezky vytáhne zelenou barvu větviček a decentně se třpytí.


Aby té zeleně bylo doma víc, vytvořila jsem ještě další záležitost (jak jen to nazvat). Zkrátka dala jsem do vyššího květináče písek a zapíchala větvě (stejné druhy jako na věnec, aby to ladilo). Opět jsem hodně šetřila ozdobami. Stačila zlatá mašle, badyán, šišky a tři kolečka sušeného pomeranče (pro rozjasnění). A zase jsem to završila sprejem.


Třetí výtvor není můj, to přiznávám. Tenhle svícínek jsem koupila asi před dvěma lety na trhu a pořád pěkně drží. Vlastně by bylo docela jednoduché ho udělat. Stačil by hezký květináč, hmota na aranžování, svíčka a nějaké ozdůbky, jako například oříšky, drobnosti z potpourri nebo malé ozdoby na stromeček.


A na závěr ještě pár tipů...

Lucerna z Ikey mezi dvojitými okny. Večer vypadá nádherně.

Aromalampa a voňavé náplně Yankee Candle.
Příjemnou atmosféru vytvoří světýlka. Nedala jsem je na okno, ale okolo poliček. I když to na fotce tak nevypadá, dráty jsou světlé a nejsou skoro vůbec vidět.

A jak svůj domov na Vánoce připravujete vy?

Přeji hezký den!

2 komentáře:

  1. Ahoj, my už máme stromek :D :D Koupili jsme ho v sobotu, ale byl rozdělaný, tak jsme chtěli otestovat jestli má všechny součástky....a od té doby nám stojí v obýváku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Markét, tak to jste hodně vepředu :D I když já už po stromku taky pokukuju, ale zatím odolávám :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...