neděle 15. prosince 2013

Dokonalý adventní Norimberk

Pokud uvažujete, že ještě vyrazíte někam za hranice na adventní trhy, pak můžu vřele doporučit Norimberk.


Vyrazili jsme po sedmé hodině ranní, a to z Wilsonovy ulice (za hlavním nádražím v Praze). Jeli jsme pohodlným autobusem DB Bahn. Cenu za obousměrnou jízdenku vám neřeknu, výlet jsem totiž dostala od mého hodného muže k narozeninám :)
Cesta trvala něco přes tři hoďky.

Přijeli jsme přímo na hlavní nádraží v Norimberku a odtud je to už kousek na adventní trhy. Ty jsou pěkně při sobě a dá se mezi nimi jít pěšky, takže nemusíte řešit městskou dopravu.

Předvánoční čas je krásný a Norimberk jím skutečně žije. Jedním z nejhezčích míst je trh pro děti (Kinderweihnacht), kde nechybí tradiční kolotoč.

Cenově se trhy samozřejmě pohybují trochu výše, ale člověk tam jede na jeden den, tak si to má pořádně užít. Ochutnali jsme nějaké mňamky i svařák.

 
 
Čokoládové železářství.


Chystáte-li se na nějaký adventní výlet, přeji vám příjemnou cestu a pěkně si to užijte!

4 komentáře:

  1. Norimberk je kráááásnej, mnohem hezčí než Drážďany!

    OdpovědětVymazat
  2. Vídeň jsem zažila, je krásná, ale v létě se mi bude líbit určo mnohem víc. Nicméně Norimberk vypadá z fotek báječně! Takže se tam asi příští rok taky vydáme :-) Akorát jsem si myslela, že se tam jede vlakem... takže autobusem? A dobrý, jo? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vídeň je taky moc krásná, ale Norimberk se mi líbil víc :) Asi se dá jet i vlakem, ale autobus byl naprosto v pohodě. DB Bahn mají pohodlné autobusy. Stačí nějaké čtivo nebo sluchátka a cesta uteče rychle.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...