pondělí 26. srpna 2013

Rtěnkový post při pondělku

Sešlo se mi doma mnoho různých mazlátek a patlátek na rty... opravdu mnoho :) Vybrala jsem své nejoblíbenější, které nosím na denní líčení (to vysvětluje absenci úplně rudé, kterou preferuji na večer). Mrkněte se, všechny by měly být klasicky v prodeji.


Garnier Ambre Solaire - Sun Protection Lip Care
Péče je velice důležitá. Hlavně na dovče jsem potřebovala balzám na rty, který by měl ochranný faktor, protože trpím na opary ze sluníčka. Měla jsem s sebou Sundance s faktorem 50, který mě zklamal tím, že je absolutně "bez chuti a zápachu" (i když třeba to někdo preferuje). Mám ráda, když kosmetika voní a klidně může jít i o obyčejný balzám na rty.
Proto mě potěšil Garnier Ambre Solaire. Má ochranný faktor 20, takže zabezpečuje střední ochranu, která i při mém sklonu k tvoření oparů bezpečně stačí. Na dovolené jsem to odzkoušela, protože bez ochrany by moje rty 40 a více stupňů horka určitě bez úhony nevydržely. Navíc je voděodolný, a tak vydrží na rtech, i když se člověk cachtá v moři nebo bazénu. A také díky tomu vydrží déle, protože si nemusíte rty natírat až moc často. Takže jej můžu používat směle dál i po návratu z dovči, a to třeba také pod rtěnku či lesk. Ideální je klidně i na hory, protože tam je ochranný faktor hodně důležitý.
Zatímco mi mnohé balzámy leží doma a jsou de facto netknuté, tak tenhle používám poměrně hodně.
Hrozně hezky voní a má jemnou konzistenci, která není příliš mastná. 


Maybelline NY - 148 Summer Pink
Moje nejoblíbenější rtěnka. Je to úžasná růžová, která není příliš křiklavá, ale na druhou stranu je pěkně výrazná. Používám ji opravdu nejvíc (což je na ní vidět), a to klidně i k více nalíčeným očím, protože je decentní.


Maybelline NY - 530 Rubis Diamonds
Lehce načervenalá barva s jemnými třpytkami, které hází odlesky spíše do zlatavé. Vypadá hodně výrazně, ale není, ba naopak. Na denní líčení je ideální, pokud ale hledáte skutečně rudou rtěnku, tak tohle není ono.


Maybelline NY - 109 Rosy Dream
I tahle rtěnka v sobě má drobné třpytky (stříbrné), hlavně je mastná a nezalézá do vrásek rtů. Řekla bych ale, že hodně potlačuje bělost zubů, což mě osobně dost vadí. Proto s ní rty přetírám jen jednou, a tak jim její pomocí dodávám jen lehký nádech světlé růžové. Barvička je to krásná, ale moc mi nesedí (při více vrstvách).


Maybelline NY - 910 Shocking Coral
Tahle Maybellinka je matnější a neobsahuje žádné třpytky. Její barva je okouzlující a divoká... skutečně šokující. Na léto byla úplně úžasná... a rozjasní jistě i podzim. Maličko mi přijde, že vysušuje, ale balzám to snadno zachrání.


Maybelline NY - Juicy Bubblegum
Lesklá, bez třpytek a příjemně mastnější konzistence - to je Maybelline odstínu 140. Má lehoulinký nádech do fialové barvy (něco mezi růžovou a fialovou). Nejraději ji nosím jako kontrast k mint barvě.
Nevysušuje a nijak extrémně rychle nemizí. 


Maybelline NY - Color Whisper - 130 Pink Possibilities
Osobně mě Color Whispery nijak nenadchly, ale ani nezklamaly. Čekala jsem daleko výraznější barvu, ale je to skutečně spíš balzám s jemnou barvičkou. Pěkně voní a hezky hydratuje. Je ale nutné ho mít u sebe a přetírat rty častěji.


Rimmel London - Apocalips - 100 Phenomenon
Tohle měla být jakási revoluce - lak na rty. Zase jsem nakupovala podle obalu, který je fakt pěkný. Obsah mě ale až tak moc nepotěšil. Tahle nude barva je nádherná, ale musíte ji nanášet opravdu pečlivě, jinak jakoby flekatí. Navíc když ji máte déle, tak mi přijde, že se na rtech "sráží". Do běžného provozu za mě nic moc.
Na co je ale super - a proč je v tomto výběru - je líčení na fotky. Na nich vypadá opravdu úžasně. 


Přehled barviček... foceno bez blesku

Tak koukám, že to vypadá jako reklama na rtěnky Maybelline. Tak to ale není. I když mám ještě řadu dalších produktů na rty od jiných značek, tak tyhle mám prostě nejraději.

A jaké rtěnky používáte vy? Napište mi o nich do komentářů pod článkem!

4 komentáře:

  1. Tak to je přesně post, který mi při pondělku zvedl náladu. Maybelline NY - 148 Summer Pink vede, je nádherná a já ji taky musím mít! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, děkuju za milý komentář :) 148 mám opravdu nejraději, musím si koupit další :D

      Vymazat
  2. Hmmm, to jsou vážně moc zajímavé barvy, přesně takové mi vůbec nesluší :-))

    World By Bella

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...