pondělí 8. července 2013

Osvěžte se netradiční mňamkou!

Mám strašně ráda zmrzlinu, ale některé bývají až příliš sladké. V Chefparade, kde jsem byla na kurzu sushi, jsme se mimo jiné naučili speciální a velice rychlou přípravu zmrzliny, která má originální chuť a není přeslazená. Zkuste ji taky!


Co budete potřebovat?

  • smetanovou zmrzlinu (bez přidané chuti, je to například klasická Ruská zmrzlina mezi oplatkami)
  • pytlík sezamu

Příprava
Je to naprosto jednoduché. Na pánvi opražte sezam - bez jakéhokoli tuku nebo oleje. Jen si dejte pozor, neměl by se vám přichytit, protože je to pak na chuti dost znát. Opražený sezam dejte do hmoždíře a rozdrťte. Pokud jej nemáte, jde to i plochou paličkou. 
Ze zmrzlin (vezměte si 2-3, podle množství, které potřebujete) sundejte oplatky. V misce zmrzlinu trochu rozmíchejte a přidejte do ní sezam. Důkladně smíchejte a je hotovo!
Uvidíte, že vám tahle netradiční mňamka zachutná a skvěle vás osvěží v horkých letních dnech.


Dobrou chuť! 

3 komentáře:

  1. Zmrzku božňuju, ale takovouhle domácí jsem ještě nezkoušela. Super tip. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...