pátek 11. prosince 2015

Proč nezkusit něco nového... třeba RAW cukroví!

S raw kuchyní nemám moc zkušeností, ale je určitě dost zajímavá. Když jsem v Herbáři viděla raw cukroví, řekla jsem si, že je na čase rozšířit si trochu obzory a vyzkoušet ho.

Vytvořila jsem pět druhů kuliček obalovaných v rozmixovaných ořeších, kustovnici, ve směsi Snídaně Inků (len hnědý, len zlatý, chia, sezam), zlatém lnu a sezamu.
Na závěr došlo i na raw cukroví, které by bylo vhodné pro malé robě.
Více o něco níže...


Co je potřeba?

Příprava vlastně není ani nijak složitá. Stačí si mít různé druhy sušeného ovoce, sirupy (třeba agávový a datlový), semínka a ořechy.
Pak už potřebujete jen vlastní fantazii a mixér.

Já jsem použila: fíky, datle, brusinky, třešně, kumquat, rozinky a agávový a datlový sirup.


Na obalování: směs Snídaně Inků, zlatý len, sezam, kustovnice (goji), para ořechy a vlašské ořechy.


1. kombinace: fíky, datle, vlašské ořechy a agávový sirup


2. kombinace: brusinky, datle a para ořechy


3. kombinace: rozinky, kumquat a datlový sirup


4. třešně, datle a vlašské ořechy


Protože mi zbylo hodně mletých ořechů, semínek a goji, sesypala jsem skoro všechno, co jsem měla na obalovaní, přidala datlový sirup a rozmixovala. Tím pádem vzniklo další "těsto", z něhož jsem opět dělala kuličky a obalovala je v mixu původního "sypání".


Výsledek


Pro dítko

Emily už vyžaduje ochutnávku toho, co jíme my. Proto jsem jí přichystala její vlastní raw cukroví, a to z kumquatu, brusinek, rozinek, fíků, datlí a třešní.


Jak nám chutnalo?

Asi je to pro nás příliš velký nezvyk. Na mě je cukroví až moc výrazné. To má ovšem velkou výhodu v tom, že raw kuliček rozhodně nesním tolik jako těch punčových... a pak samozřejmě jsou mnohem zdravější. Raw cukroví je rozhodně zajímavou změnou, nicméně jednou za čas nám asi bude stačit.

Emily její placičky chutnají, ovšem praktická stránka není nic moc. Samozřejmě se hodně lepí, takže dítko, stolička, stůl a vše v okolí je jaksi olepeno.

2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...