úterý 8. prosince 2015

Mateřství mě...

...kulturně obohatilo
Znám nyní spoustu nových písní a básní. Můj repertoár se rozšířil o Holku modrookou, Koulela se brambora a jiná zásadní díla.

...zefektivnilo
Umím jednou rukou zvládat absolutně všechno, zatímco druhou držím robě. Uvařit, uklidit, nalíčit se, učesat si vlasy, obout si boty... nic není problém.


...posílilo
Zvládám do třetího patra vynést devět kilo živé váhy, která v každém mezipatře nadšeně obdivuje zázraky moderní technologie - tedy světla, + nákup + přebalovací tašku + kabelku... a ještě se zastavit na hovor se sousedkou, která mi nutně potřebuje sdělit, jak se má, a podesáté se zeptat, kdy se Emily narodila.

...naučilo trpělivosti
Prakticky pokaždé, když dojde na oblékání svršku typu bunda či kombinéza, má robě spoustu jiných aktivit. Potřebuje probrat ponožky v šuplíku, přerovnat hračky a rozhodně nemá čas postát nebo posedět. V tu chvíli už mám z kabátu, ve kterém jsem oblečená, abychom rovnou mohli jít a dítko se nezapotilo, soukromou saunu.
Po dohnání a zpacifikování potomstva malý človíček poněkud zrosolovatí, což znamená, že udatně protéká mýma rukama.

...pomohlo zrychlit reakce
Robě letící z postele, pohovky či jiných vyšších míst je denní klasikou. Je tedy třeba zachytit, vysvětlit, jak se dostane bezpečně dolů, a za pět minut chytat znovu. V případě neúspěchu v první - tedy zachycovací fázi, je nutné utišit pláč, setřít slzy, přepočítat zuby, ohmatat hlavu i končetiny a za pět minut chytat lépe.

...dokonale zacházet s technikou
Cca pětkrát denně řeším přenastavený mobil a přeladěnou televizi. Telefon a ovládač jsou totiž nejlepšími hračkami. Co na tom, že už pak nemám instagram a ČT1 není tam, kde bývala.

...rozšířilo slovní zásobu
Pro příklad: dudu, ham, pápá, ee, čičí aj.
Těžko se ovšem přepíná do módu "hovor s dospělým". Ptám se tedy občas muže, co bude hamat, a kamarádku mám chuť vyzvat, ať ukáže "jak je veliká"!

...naučilo, že bezmezná láska existuje


Mějte se moc krásně!

10 komentářů:

  1. Vtipné a výstižné ostatně jako vždy ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Opět jsem se nasmála, tvůj blog je skvělý :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  3. uplne suhlasim so všetkým! Akurát k mobilu sa mi malý ešte nedostal takým sposobom, aby mi ho prenastavil, ale zato ovládač od telky sa mu už občas podarilo použiť správnym spôsobom :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D u nás je mobil velice oblíbený :) Emily je starší, takže třeba u vás na telefon ještě dojde :D

      Měj se moc krásně, Zuzko :)

      Vymazat
  4. Výstižné, zažívám to samé.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...