úterý 13. října 2015

Lucerna se vrátila v čase... aneb Česko tropilo hlouposti!

Zavřete oči... a představte si prostory Lucerny prodchnuté historií, elegantní dámy, zdvořilé gentlemany, a to vše umocněné melodickou hudbou Sunny Swing Tria v čele se sympatickou Adélou Zejfartovou.
To a mnohem víc byla party Česko tropí hlouposti.


Program byl opravdu bohatý. Po příjemném posezení v kavárně Lucerna se hosté přesunuli do kinosálu, kde večerem provázela Pavlína Kvapilová, která stojí za celým projektem Elegantní Česko. V jeho rámci vzniklo několik videí a právě ta zde byla mimo jiné představena. Tak jsme například poznali příběh Oldřicha Rosenbauma, který za První republiky vlastnil jeden ze dvou proslulých pražských módních salonů, nebo se přítomní muži naučili jak dámě správně líbat ručku.
Dále nechyběl ani tanec, přehlídka klobouků modistky Jolany Kotábové a ukázka korzetů od Riwy Nerony. Mezi čestnými hosty byla také nejznámější česká kosmetička Olga Knoblochová, která stála u zrodu značky Dermacol.

Zábava pak pokračovala opět v kavárně, kde bylo možné si příjemně popovídat i zatančit.

Pavlína Kvapilová hovořila nejen o projektu Elegantní Česko, ale také o tom, proč a v čem bychom se měli inspirovat dobami dávno minulými.
Tým Elegantního Česka si zatančil společný tanec. Zazpívala jim k tomu Adéla Zejfartová.
Povídání patřilo také kloboukům. O svých modelech pohovořila modistka Jolana Kotábová a o historických módních trendech historička Miroslava Burianová.
Olga Knoblochová je ve světě kosmetiky velice významnou osobností.

Na tuto příležitost u mě zvítězily dlouhé saténové šaty s krátkou vlečkou, zlaté lodičky a kombinace perel, zlata a kamínků, přičemž nejvýznamnější je prstýnek po babičce. Právě ten jí před více než padesáti lety navlékl děda ve svatební den.
A ať už je ve společném životě potkalo cokoliv, byli spolu až do konce.
Tedy do letošního března, kdy nás necelé dva týdny po sobě opustili.


Byť původně mým doprovodem měla být má drahá polovička,
které jsem dokonce opatřila velice elegantního motýlka,
situace se změnila a večer byl úžasnou dámskou jízdou s mojí mamkou.



Z dob černobílých filmů se máme hodně co učit. V oblasti společnosti, módy i chování.
Sledujte Elegantní Česko a inspirujte se.

4 komentáře:

  1. Ahoj Janko, při prohlížení fotek v článku jsem zůstala úplně v šoku... Ten prstýnek na předposlední fotce - mám ho také, úplně stejný! Mám ho po zesnulé babičce, byl to její zásnubní a je cca 50let starý... Nečekala bych, že ho uvidím ještě u někoho jiného :-) Můžu se zeptat jaký příběh má třeba ten tvůj? ;-) Přeji hezký den, Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skutečně zvláštní :) Možná se v té době vyráběly podobné prstýnky. Tento je babičky snubní a děda měl ten samý, jen ve větší velikosti samozřejmě :) Babička i děda letos zemřeli, necelé dva týdny po sobě. Asi tu životní pouť měli danou jako společnou. Moc mi oba chybí...
      Přeji krásný den :)

      Vymazat
  2. Jani, mamka na vás musí být jistě pyšná....
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...