úterý 5. listopadu 2013

Když zjistíte, že je čas na změnu...

Tenhle článek nosím v hlavě už delší dobu, bude vysloveně povídací nebo spíše čtecí. Outfitový a kosmetický chystám a vyjdou v průběhu tohoto a příštího týdne.
Bylo pro mě důležité vám, čtenářům, kteří mi dělají velkou radost, že navštěvují můj blog, sepsat pár řádků.



Blog vznikl v době, kdy jsem byla editorkou portálů Móda.cz a Móda.sk. Mnozí, tedy spíše hlavně mnohé, v mém okolí mi říkali, že je to práce snů. A musím se přiznat, že jsem si to zprvu myslela taky... Vždyť jaká ženská, která má ráda módu, by se nechtěla živit tím, že o ní bude psát, myslela jsem si. 
Sem tam jsem se díky tomu zúčastnila nějaké fashion akce, dohlížela na články, psala a zaobírala se tím, co je trendy atd.... Chvilku to byla opravdu zábava. Najednou jsem viděla pod povrch něčeho, co se hodně leskne a třpytí.

O to větší byl sešup dolů, když jsem si uvědomila, že mě tahle práce vůbec nenaplňuje. Svět módy je vyzývavý, ale (a apeluji, že to může být JEN MŮJ NÁZOR) pro mě osobně tak nějak prázdný.
První pochyby přišly poměrně brzy, a to při rozhovoru s Pavlínou Němcovou. Když jsme mluvili o nadační činnosti, zářily jí oči a bylo vidět, jak moc ji právě tyto aktivity naplňují. Uvědomila jsem si, že moje místo je úplně jinde, než kde jsem.

I já jsem už před mnoha lety začala s neziskovým sektorem koketovat, a dokonce jsem se mu věnovala v diplomce. Dobrovolničení mi dělalo vždycky radost, protože vykouzlíte-li úsměv na tváři nemocného člověka nebo dítěte, je to moc hezký pocit. Nechci hrát na city a dělat ze sebe samaritána, ale chci se věnovat něčemu, co pro mě samotnou má smysl.

Proto jsem se rozhodla pro velkou změnu, opustila jsem editorskou pozici (byť svou roli sehrály i další věci) v módním magazínu a vydala jsem se směrem neziskových organizací.
Teď jsem mimo jiné redaktorkou měsíčníku Svět neziskovek a zrovna včera jsem absolvovala svůj první rozhovor se zajímavým člověkem. Jeho povídání mi dodalo jistotu, že jsem udělala dobře.

Nechci tímto článkem na nikoho nijak působit. Jen si myslím, že bychom se měli věnovat tomu, co nás baví a  doopravdy naplňuje, nikoli tomu, co je obecně pokládáno za krásné, zábavné a moderní.

A co bude s blogem? Bude pokračovat dál. Beztak jste si asi všimli, že se od prvotního záměru (fashion blog) hodně odklonil. Ale přeci jen jsem ženská s tím, co k nám babám obvykle patří. U Móda.cz/sk jsem zůstala jako občasná redaktorka a blog pojede v podstatě stejně. I přes svůj název ale v žádném případě nebude vyhraněný na módu. Chci se v něm věnovat všemu, co mě baví a doufám, že bude bavit i čtenáře.

Doufám, že jsem vás nezklamala, ale pokud má být člověk opravdu spokojený, musí se věnovat tomu, co má skutečně rád.

Mějte krásný den!
Janka

6 komentářů:

  1. Krasne napsano. Hlavne,aby jsi byla spokojena:)

    OdpovědětVymazat
  2. Janka, to je naozaj krásny povzbudzujúci článok! Obdivujem že si našla odvahu zmeniť prácu a tým aj svoj život.
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  3. suhlasím. Najlepšou prácou v živote je to čo vás baví. Nie je nič lepšie, ako sa ráno tešiť na prácu, ktorú milujem.
    Ja som práve objavila skvelý blog - zaujímavo píšeš a preto si ta pridávam medzi oblubené :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Život je moc krátký na to, abychom se dlouho trápili něčím, co nás nebaví a nenaplňuje (i když chápu, že v některých případech to jinak třeba bohužel nejde)...
      Děkuji za krásný komentář, jsem moc ráda, že se blog líbí :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...