sobota 28. září 2013

Ideální manžel v podání Vinohradského divadla

Vinohradské divadlo má ve svém repertoáru mnoho zajímavých her, dle některých recenzí je ale jednou z nejlepších právě Wildeův Ideální manžel

Děj se odehrává na konci devatenáctého století v prostředí londýnské smetánky. Prošpikován je typickým humorem Oscara Wilda, tedy plný sarkazmu, ironie a cynizmu. A právě toto ladění se do společenského i soukromého života postav, který je plný přetvářky a intrik, více než hodí. Navíc je zábavné sledovat, že i po tak dlouhé době mnohé poměry a politické praktiky stále platí. O to více se současný divák zasměje četným trefným poznámkám, které jsou mířené proti politikům, společnosti i opačnému pohlaví.

Zdroj obrázku: www.deviantart.com.
Ústřední postavou je charismatický lord Arthr Goring, jehož ve Vinohradském divadle ztvárnil herec Jiří Dvořák. Dále ve svých rolích excelují například Jan Šťastný, Andrea Elsnerová, Hana Maciuchová, Jaroslav Kepka, Jiří Plachý a Simona Postlerová.
Již samotná jména těchto umělců garantují brilantní herecké výkony, a tím i skvělý divadelní zážitek.

Délka hry je 150 minut, přičemž druhá polovina je dějově poutavější. Bohužel v ní už ale chybí postava lady Markbyové (Hana Maciuchová), která představuje jednu z nejvýraznějších osob celé hry.

Podívejte se na fotky z představení, a to na stránkách Vinohradského divadla.

Chodíte do divadla? Na jaké hře jste byli naposledy? Pochlubte se do komentářů pod článkem!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...