neděle 28. dubna 2013

Malý kulturní šok na Bratislavských módních dnech

Jakožto řádná vymetačka fashion akcí v ČR vím, že jsou vždy velkou inspirací. Myslím, že mnohé Češky jsou skutečně stylové... ale situace na Slovensku je úplně jiná. V Hiltonu to byla jedna krásnější žena než druhá – neříkám, že u nás to tak není, ale viditelný rozdíl byl v tom, jak moc Slovenky chodí na tyhle akce upravené. 
Všechny měly dokonalý make-up, překrásný účes a stylové oblečení velmi (ale opravdu velmi) drahých značek, které doplnily velmi (ale opravdu velmi) drahými šperky, kabelkami a botami. Škoda, že jsem hned na začátku nezačala počítat všechny Diory, Vuittony atd. 
Češky dlouhé večerní róby oblékají jen na několik příležitostí v roce, jakou je například ples v Opeře, Slovenky se je nebojí obléknout právě třeba na Bratislavské módní dny.

Jana Pištejová je slavnou slovenskou návrhářkou, která vytváří nádherné večerní róby

Třpyt, lesk a luxus slovenské akce byl úplně jiný, ukazovala se honosnost, krása a popravdě i bohatství. Jeden z návrhářů, se kterým jsem mluvila, toto nazval uměle nastaveným glamourem... no budiž, ale musím říct, že pro mě byl okouzlující.

Na Slovensku je zkrátka fashion akce velkou společenskou událostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...