Věřte mi, že v případě tohoto domácího kávového likéru se budete olizovat až za ušima.
Zkuste ho, jeho příprava je jednoduchá!
Co budete potřebovat?
- salko
- karamelizované salko
- 250 ml kávového rumu
- 200 ml smetany na šlehání
Jak na to?
Nejprve si dejte klasické salko zkaramelizovat. To znamená celou plechovku vařte ve vodě hodinu a půl (dolévejte vařicí vodu, aby byla plechovka stále ponořená). Může se zdát zbytečné nezjednodušit si práci a rovnou nekoupit obě salka zkaramelizovaná, ale v chutích je dost rozdíl, alespoň v případě těch od Bohemilk.
Pak v misce smíchejte salka, smetanu a rum, vyšlehejte do hustější konzistence a nalijte do lahví. Takto množství vyjde zhruba na dvě.
Lahev (od punče, griotky atd.) lze ozdobit jakkoliv.
Třeba mašlí a perníčkem, který dobře drží připevněním pomocí tavicí pistole.
Mějte se moc krásně!
Vypadá to dobře a všechno kávové miluju, tak asi vyzkouším :)
OdpovědětVymazatJe to dobrota :) pak určitě napiš, zda likér chutnal, jsem zvědavá :)
VymazatPřeji krásný večer :)
Něco podobného jsem kdysi taky dělala...děkuji za připomenutí...
OdpovědětVymazat