Včera jsme se nastěhovali a už dnes mě zlákala trouba :) Bylo zkrátka potřeba ji vyzkoušet.
Navíc jsem v ledničce měla jahůdky od babičky, takže bublanina byla jasná volba.
Navíc jsem v ledničce měla jahůdky od babičky, takže bublanina byla jasná volba.
Co budete potřebovat?
- 2 vajíčka
- 2 hrníčky polohrubé mouky
- 1 hrníček polotučného mléka
- 150 gramů másla
- větší mističku jahod
- kypřicí prášek
- 1 hrnek cukru moučka
- můžete přidat i vanilkový cukr
Jak na to?
O chvilku dřív, než se půjdete pustit do kuchtění, si vyndejte potřebné množství másla z lednice, aby trochu povolilo.
Pak v míse smíchejte mouku, cukr/y a změklé máslo. Promíchejte to, přidejte žloutky a kypřící prášek.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který pak opatrně přimíchejte do těsta.
Pak v míse smíchejte mouku, cukr/y a změklé máslo. Promíchejte to, přidejte žloutky a kypřící prášek.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který pak opatrně přimíchejte do těsta.
Plech pokryjte pečicím papírem a nalijte na něj těsto.
Rozprostřete jej po plechu a pokryjte jahodami. Můžete celými nebo klidně půlkami.
Rozprostřete jej po plechu a pokryjte jahodami. Můžete celými nebo klidně půlkami.
Pečte na 170 stupňů v předehřáté troubě, dokud není bublanina hotová.
Drobenku osobně moc nedávám, spíše jen cukruju.
A pak už nezbývá nic jiného... než popřát dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat