neděle 6. března 2016

Vaření (nejen) pro nejmenší: Mrkvová kaše s bulgurem a masem

 Mrkev je základní surovinou vaření pro děti. Vždyť právě jí se obvykle začíná při příkrmech.
Nutno podotknout, že je značně nepraktická, poněvadž vyprat zaschlou skvrnu od mrkve je něco jako najít jantarovou komnatu.
Čili zázrak.

V mých receptech ji každopádně najdete hodně často.
Tak třeba v tom dnešním, kde vám poradím snadnou a moc dobrou kaši, kterou pro Emily chystám k masu.
Ohledně masa se to u nás doma má tak, že roběti nejčastěji chystám kuřecí, a to pouhým uvařením ve vodě. Jen sem tam (když dospěláci mají lasagně) dostává mleté. Přátelé, alfou a omegou je u masa kvalita (jako u všech potravin samozřejmě). Najděte si řezníka, kterému budete moci věřit, a hlavně nekupujte to, co nám nabízejí supermarkety v různých "super" baleních.
Mrkněte se na složení a uvidíte, že v mase je třeba jen 70 % masa... a to je hodně smutný příběh.


 Co budete potřebovat?

  • čtyři velké mrkve
  • hrst celozrnného bulguru
  • kousek mletého masa (nebo jiného)
  • olivový olej
  • sůl (ideálně himalájskou)

Jak na to?

Maso si dejte vařit do vody.
V jiném hrnci pak uvařte mrkve a ty rozmixujte. Přidejte k nim špetku himalájské soli a trochu olivového oleje (asi půlku lžičky), který je v jídlech pro malé děti dobrý kvůli vitamínům rozpustným v tucích.
V malém kastrůlku si doměkka uvařte bulgur.


Smíchejte mrkvovou směs s bulgurem a nandejte spolu s masem na talíř.
A je to!



Mějte se moc krásně!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...