pondělí 11. ledna 2016

Specifika domácnosti s robětem

Jste-li žena v očekávání či otec brzy se narodivšího dítěte, užívejte si poslední okamžiky kochání hezkou a uklizenou domácností, která má svůj řád. Několik let totiž tento stav uvidíte už opravdu jen ve svých vzpomínkách.
A nebojte se toho, klidně si všechno nafoťte!
Brzy totiž zažijete následující situace...



1. Nemůžete si pomalu ani vzpomenout, jakou barvu měla vaše podlaha
Naposledy byla viděna ráno, a to ještě ne zcela rozkoukanýma očima, když vás robě vytáhlo z postele dřív, než byste si byli přáli. De facto okamžitě onen zmiňovaný tvor započal akci "Koberec", při níž pokryl podlahovou krytinu všemi dostupnými hračkami.
Vaše domácnost tak sice získala na barevnosti, ovšem povrch je trochu nestabilní, a tak se párkrát během dne smeknete po dřevěném chrastítku, plyšovém ježkovi či jiném předmětu původně určenému k hraní.

2. Sušené ovoce v různých skulinkách
Jakožto naivní rodič si možná často pomyslíte, že vaše dítko vámi podaný banán spořádaně snědlo. Opak je ale pravdou a vy pak dolujete v nestřeženou chvíli odložené ovoce z různých míst. Dost často právě z prostor mezi hračkami na podlaze.
Výjimkou není ale ani pohovka, košík na noviny, šuplík s ponožkami a jiná dítěti dostupná místa.

3. Kámoši v posteli
Mimo dítko, které s námi často chrní, naši postel okupuje ještě ovečka, tučňák pan Filuta, králíček, ovečka II a hrající ovečka, z níž máme infarktové stavy pokaždé, když ji někdo z nás tří zalehne a ona spustí tu svou ukolébavku, která v temnotě noci nepůsobí vůbec ukolébavě.
Mnohdy se přidruží také kočička a pejsek, kteří obvykle obývají dětskou postýlku a jejichž hodem na mou hlavu mě Emily ráno budí v případě, že tam čirou náhodou spí s nimi.

4. Kámoši ve vaně
Delfín, velryba, kachna, žába a další členové vodní party mi běžně padají do vany. A já pak sem tam neodolám a s nostalgií je nechám pohupovat se na vlnkách a pak celá v depresi přemýšlím, jak je to jen možné, že od mých dob hraní si s kachničkami uteklo již tolik let.

5. Letící mrkev vás nerozhodí
Z dětské jídelní židle občas něco tak nějak samovolně odlétne. Jasně, tak úplně samovolně to není, ale otrlého rodiče nic takového nerozhodí. Jen milá babička se v neděli lehce podivila, když ji od vedle sedící Emily ke kachně se zelím a knedlíkem přistál kus mrkve.

6. Řád je v háji
Mají-li vaše věci svá místa, věřte, že kam dítko dosáhne, tam se budou dít změny. A tak mám občas botu mezi moukami, pytlík mouky v botníku, cedník v šuplíku s hračkami a o problematice muffinových formiček, kterou jsem vám nastiňovala před časem na facebooku, ani nemluvě.


Mějte se moc pěkně!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...