středa 6. května 2015

Hladový oheň - vše je ještě složitější

Po dočtení Vraní dívky jsem okamžitě sáhla po druhém dílu trilogie o Victorii Bergmanové, který se jmenuje Hladový oheň.
Příběh dostává další rozměr, okruh postav se rozšiřuje, vše nabírá rychlejší spád a psychologické profily se konkretizují.


 V knížce není snad jediná stránka, na které by se nic nedělo. Příběh je plný napínavých situací a nečekaných zvratů. Čtenář už některé skutečnosti sice poodhalil v prvním díle, ale ani zde nejsou všechny domněnky úplně potvrzené a naopak se objevují pochyby, zda není všechno úplně jinak.

 Skládanka se sice postupně dává dohromady, ale mnohé dílky ještě scházejí. Až překvapivá je promyšlenost použitých detailů. Někdy se maličkost může zdát nepodstatná, ale na některé z dalších stránek se ukáže, že svůj význam měla.

Na Hlavovém ohni je opět červený proužek, který sice už neobsahuje text "Jen pro silné povahy", ale jinak má opět napovědět, že jde o drsné čtení. Na jednu stranu... ano - tematika zneužívání dětí je šokující, smutná a hrůzostrašná. Na druhou... styl psaní není až tak drsný, aby bylo nutné knížku takto označovat.
Proto bych řekla, že důvodem je spíše právě téma, nikoli zpracování.


O příběhu toho nebudu moc prozrazovat, abych vám nezkazila případné čtení. Takže jen něco málo...
Policistce Jeanette se hroutí osobní život. Syna potkala zvláštní nehoda, po které se uzavřel do sebe, manžel odešel s mladou milenkou. Navíc řeší spletitý případ vražd mladých chlapců, ke kterému se přidávají brutální vraždy několika dospělých.
Dále knížka opět obsahuje také příběhy Sofie a Victorie. Ty jsou však podivně propojené...

Několik ženských postav v dětství čelilo pohlavnímu zneužívání a psychickému i fyzickému týrání ze strany vlastních otců a jejich přátel. Knížka ukazuje následky u takových osob v dospělosti, jako například onemocnění disociativní poruchou, kdy se u člověka objevuje více osobností.



Četli jste Vraní dívku? A Hladový oheň?
Dejte vědět do komentářů!

Mějte se moc krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...