pátek 22. listopadu 2013

Mafínky s nugátovou čokoládou, hruškou a rozinkami v rumu

Za chvilku budeme mít s mužem asi metrák :D Nemůžu si pomoct, ale to kuchtění mě fakt baví. Včera jsme dělala klasický štrůdl, což je tak trochu nuda, a tak asi nemá cenu sem dávat recept. Navíc nestihl ani vychladnout a byl skoro celý pryč, takže nemám ani fotku k případnému článku.
Ne, že bych dnes neměla práci, ale pátek je krizový (stejně jako pondělí, někdy úterý, středa i čtvrtek), a tak jsem místo u počítače skončila v kuchyni u trouby.
A udělala jsem dobře, protože se zadařilo.
Na to, jak strašně ráda peču, tak jíst sladké až tak moc nemusím. Ovšem dnes upečených mafinů jsem snědla už šest a koukám po sedmém :)
Navíc jsou naprosto jednoduché.


Co budete potřebovat?

  • 1 hrušku
  • rozinky (pro lepší chuť je dejte na půl hodinky před použitím do rumu)
  • 100 g nugátové čokolády na vaření (samozřejmě může být i klasická, ale tahle chutná skvěle)
  • 1 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 200 ml 12% smetany
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Některé ingredience můžete obměnit dle vlastní chuti. Použít je možné třeba jablka, ořechy nebo brusinky.

Jak na to?

Nejdřív oloupejte hrušku, zbavte ji jádřinců a nakrájejte na kostičky. Rozinky dejte do rumu a čokoládu si nasekejte na drobné kousky.
Celé vejce si ušlehejte s cukrem do pěny, pak postupně vmíchávejte olej, smetanu, mouku (můžete ji předtím prosít s práškem do pečiva) a čokoládu.
Formičky plňte ze 2/3. Na vršek pak naskládejte hrušky a rozinky - lehce je do těsta zatlačte).
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů, a to asi 35 minut.
Před jedením je můžete posypat moučkovým cukrem.

Možná vám přijde, že jsou v košíčkách zapadlé. Není to tak, ale udělala jsem schválně menší, máme to tak raději. Jinak vyběhly pěkně. Pokud byste je ale i tak chtěli mít buclatější, tak dejte o lžičku víc prášku do pečiva.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...