pátek 16. srpna 2013

Pohádky tisíce a jedné noci v lázních Kallitheas

Lázně Kallitheas byly jedním z míst, které mě na Rhodosu úplně nadchly. Ve dne se tady cítíte jako hrdinka telenovely o bohatých a krásných, v noci zase jako princezna z Pohádek tisíce a jedné noci. Pokud někdy na Rhodos pojedete, určitě je nezapomeňte navštívit.


Kde se tyto lázně vzaly, jaká je jejich historie, čím jsou krásné a platí-li se vstupně? Čtěte dále...


Lázně Kallitheas byly postaveny ve 20. letech minulého století, a to podle projektu známého architekta Pietra Lombardiho. Léčili se zde hlavně bohatí lidé. Bohužel v době druhé světové války byly lázně bombardovány. Přesto zůstala velká část zachována a do roku 2007 probíhaly restaurátorské práce.
Zajímavost: Natáčel se zde díl Dovolená na Rhodu ze seriálu Dobrodružství Hercula Poirota.

Komplex tvoří jakoby dvě patra. První je přímo v zátoce. Je zde možné se koupat a využít luxusní dřevěná lehátka s měkkými podložkami. Součástí je také restaurace, která se večer mění v bar, v němž si můžete dát nějaké dobré pití i jídlo a poslechnout si hru na saxofon.


V horní části, jsou pak nádherné stavby s podloubím. V noci jsou navíc nádherně nasvícené, a tak se toto místo stává neuvěřitelně romantickým. Ani se nedivím, že jeden den, kdy jsme v lázních byli, se zde konala svatba. Lepší místo si svatebčané snad ani nemohli vybrat...



Součástí komplexu jsou také malé zahrady s osvícenými uličkami a množstvím kvetoucích rostlin. Pokud se projdete až na druhou stranu, tak abyste viděli na restauraci, najdete mezi keři malý osvícený vodopád.

Pohled na osvícenou restauraci a zátoku.

Praktické informace: Ve dne je vstup do lázní za 3 eura, večer zcela zdarma!

Jaké místo vás letos v létě doslova nadchlo? Napište mi to do komentářů pod článkem!

2 komentáře:

  1. Není to teda tohle léto, ale minulé léto (a podzim a zimu) jsem byla naprosto unešená z Ženevskýho jezera! To je krása všech krás!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to moc pěkně. Díky za tip! Jana

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...