úterý 18. června 2013

Benefiční módní přehlídka organizace SIMP

Včera večer jsem se zúčastnila benefiční módní přehlídky organizace SIMP, která pomáhá mentálně handicapovaným lidem v uplatnění se na trhu práce. Na mole se v modelech návrhářky Jaroslavy Procházkové střídaly osobnosti, které známe ze seriálů, divadel i televizní obrazovky - Štěpánka Duchková, Máša Málková, Ilona Svobodová a Irena Máchová. Skutečnými hvězdami večera byly ale právě klientky a lektorky organizace SIMP.

Zdroj: organizace SIMP

Součástí akce byla dražba, jejíž výtěžek putoval na podporu vzdělávacích aktivit a také na pokrytí alespoň části škod, které organizaci vznikly při povodních. Hodně mě potěšilo, že někteří lidé neváhali investovat částky v řádech tisíců korun, aby pomohli. Jednu z nejdražších věcí dražby - speciální proceduru k léčbě artrózy si koupila sama herečka Ilona Svobodová, která ji prý dá darem někomu z rodiny. Její hlavní motivací však jistě bylo podpořit organizaci SIMP.

Charitativní akce mám nejraději, protože u nich cítím skutečný smysl a jejich potřebu. Úsměv a rozzářené oči klientek organizace, které si přehlídku maximálně užívaly, byly k nezaplacení. Člověk si rázem uvědomí, jaké má štěstí, že je zdravý, a jak moc tito lidé potřebují naši pomoc, aby mohli prožít kvalitní život a našli uplatnění, jež jim pomůže v dalším rozvoji.

Přikládám jen pár fotek, které jsem zachytila na mobil. Kompletní profesionální fotogalerii budeme mít v průběhu týdne na Móda.cz, která akci samozřejmě mediálně podpořila.

1 komentář:

  1. Také mám ráda takové akce! Všichni vypadají krásně. Ať se jim daří!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...