Jak už jsem se včera zmínila u OOTD, v kuchyni momentálně řádím s různými poklady ze zahrádky a lesa. Vyzkoušela jsem už tři recepty s červenou řepou... pohankovo-rýžové rizoto, zapékané těstoviny s kuřecím masem a špagety.
A právě poslední zmíněné jídlo nám chutnalo úplně nejvíc, dokonce tak moc, že jsme si oba dvakrát přidali. Proto místo plánovaného článku o porodu, sdílím tento chutný recept. Rození si necháme na zítra :)
Co budete potřebovat?
- rajčata (asi pět větších)
- 3 jarní cibulky (nebo může být i pórek)
- 1 větší červenou řepu
- olivový olej
- žampiony (měla jsem jen v plechovce, ale mohly by být i normální)
- špagety (ideálně celozrnné)
- bazalku
Jak na to?
Nejprve si dáte uvařit červenou řepu (1 hodinu), celou a neoloupanou (příp. rozkrojenou na půlky, když máte giganta jako já). Do vody, ve které ji vaříte můžete přidat bobkový list, kmín a nové koření, ale není to nutné. Osobně jsem v chuti nevysledovala žádný velký rozdíl, když jsem řepu vařila s kořením a bez něj.
Mezitím si dáte vařit špagety a nakrájíte cibulky, žampiony (pokud nemáte krájené v plechovce) a rajčata (lepší jsou na menší kousky).
Když se řepa dovaří, oloupáte ji a nakrájíte na drobné proužky.
Na pánvi si rozpálíte olivový olej a osmahnete cibulky se žampiony. Až pak přidáte rajčata a řepu.
Vše důkladně zamícháte, přidáte sušenou bazalku (příp. čerstvou, ale nasekanou nadrobno), sůl a trochu pepře a necháte pod pokličkou dusit (asi 10 minut).
Na závěr přidáte uvařené špagety, zamícháte a necháte ještě 5 minutek, aby se směs chuťově hezky propojila.
Hotovo!
Na talíři vypadá tohle jídlo docela vtipně, protože je celé růžové. Jeho chuť ale stojí za to!
Žádné komentáře:
Okomentovat