Mám strašně ráda zmrzlinu, ale některé bývají až příliš sladké. V Chefparade, kde jsem byla na kurzu sushi, jsme se mimo jiné naučili speciální a velice rychlou přípravu zmrzliny, která má originální chuť a není přeslazená. Zkuste ji taky!
Co budete potřebovat?
- smetanovou zmrzlinu (bez přidané chuti, je to například klasická Ruská zmrzlina mezi oplatkami)
- pytlík sezamu
Příprava
Je to naprosto jednoduché. Na pánvi opražte sezam - bez jakéhokoli tuku nebo oleje. Jen si dejte pozor, neměl by se vám přichytit, protože je to pak na chuti dost znát. Opražený sezam dejte do hmoždíře a rozdrťte. Pokud jej nemáte, jde to i plochou paličkou.
Ze zmrzlin (vezměte si 2-3, podle množství, které potřebujete) sundejte oplatky. V misce zmrzlinu trochu rozmíchejte a přidejte do ní sezam. Důkladně smíchejte a je hotovo!
Uvidíte, že vám tahle netradiční mňamka zachutná a skvěle vás osvěží v horkých letních dnech.
Dobrou chuť!
Zmrzku božňuju, ale takovouhle domácí jsem ještě nezkoušela. Super tip. :)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatzní to zajímavě :)
OdpovědětVymazat