pátek 31. ledna 2014

Cvičení proti bolesti zad a jiným problémům

Práce u počítače znamená hodiny a hodiny sezení, přičemž samozřejmě pěkně trpí záda.
I když mám hodně dobrou židli, stejně se na ní občas pořádně kroutím a už nevím, jak si sednout.
A tak jsem si řekla, že je na čase se začít zase trochu víc hýbat.
Zvolila jsem cvičení podle Ludmily Mojžíšové.

Zdroj: http://bentanart.deviantart.com/art/Let-s-Yoga-399716659.

Ludmila Mojžíšová byla fyzioterapeutka, která díky velkému množství zkušeností vyvinula vlastní cvičební metodu. Ta odstraňuje funkční poruchy pohybového systému, díky čemuž nejen, že přestávají bolet záda, ale u žen také dochází k nápravě gynekologických potíží, jako je například nepravidelný a bolestivý cyklus a některé typy neplodnosti.




Klub Slunečnice, který sídlí v Maiselově ulici 7, jsem našla při poměrně rychlém googlení. Hned jsem se objednala (1 lekce za 150,-) a ve středu v osm večer už stála v menší místnosti s hrající relaxační hudbou a stěnami pokrytými zrcadly. Prostředí bylo celkově dost příjemné, což dotvářel ještě fakt, že místo nějakých zářivek byly rozsvícené jen dvě malé lampičky a několik svíček.
Cvičení probíhá hodně poklidně. Žádné prudké pohyby, výpady, kopy nebo něco podobného. Dechová cvičení se střídala s procvičováním svalů. Ještě nevím, jak to probíhá jindy, ale během této mojí první lekce jsme cvičili nejvíce v leže. 
Nechyběly ani prvky jógy, jako například střecha.
Domů jsem odcházela hezky uvolněná a druhý den mě nic nějak extrémně nebolelo, což je fajn.

Ještě nutno podotknout, jak moc mě potěšilo, že jsme cvičili jen ve čtyřech. Nemám ráda takové ty velké kurzy, kde je hodně lidí. Přijdu si pak před nimi jako trdlo.

Jedna lekce samozřejmě ke sledování nějakých výsledků nestačí, proto se těším na další. Cvičení podle Ludmily Mojžíšové se v mém žebříčku staví na první místo, hned vedle jógy.

Opravdu vřele tohle cvičení doporučuji.
Co cvičíte vy?

Mějte krásný den!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...